La Francisca

Batejos de vela llatina

Estem construïnt la rèplica de la barca Francisca, l'última barca de bou de Calafell i tot Catalunya.

Està previst que navegui el 2022.

Descobreix

Navegar i Batejos de mar

Batejos de vela llatina

Horari estiu 2021: divendres 17h i dissabtes 10:30h

Des del del Moll de les Llatines a la plaça del port Segur-Calafell

Informa't

Xarxes socials

Xarxes

Recopilem tot el material multimèdia (fotos, videos, premsa) i tenim presència a les xarxes socials (facebook i Instagram)

Accedeix

   

Cartell           

A la tenda online podeu trobar tota la roba de l'associació

Anar-hi!

   

Presentació de les primeres cançons de les barques

Música, oli i cultura a la Destil·leria

En un acte conjunt de Patí Català Calafell, Amics del Patrimoni i l'Ajuntament de Calafell, el divendres 25 de novembre es va celebrar la presentació de les cançons de les barques Montserrat i Carlos Barral a la nostra seu.

L'esdeveniment va començar amb la cerimònia del oli. A les cultures mediterrànies, l'oli sempre ha tingut una importància cabdal, tant gastronòmica com econòmica i litúrgica. Per això es van distribuir plats amb oli novell per les dues taules llargues guarnides amb estovalles vermelles, i els assistents van mullar els dits amb l'oli i es van fregar les mans com a símbol d'iniciació i agermanament.

A continuació, es va gravar una edició especial del programa de ràdio Mar mític, mar lúdic.  En primer lloc, Ferran Barri va presentar als components del grup Búhos, autors de les cançons. La primera que van interpretar va ser la dedicada a la Montserrat. És una balada molt emotiva, que podeu escoltar aquí. La segona, dedicada a la Carlos Barral, és una rumba catalana molt animada. Totes dues cançons van rebre molts aplaudiments i van agradar molt. En la secció Converses de taverna, Pere Adrià va comentar les seves vivències relacionades amb la Destil·leria i fets poc coneguts, com que l'edifici va ser durant un temps un gimnàs organitzat per Mossèn Jaume Soler pels joves calafellencs o que a la Guerra Civil s'hi van allotjar soldats. Blai Solè, per la seva part, va explicar vàries anècdotes de la vida del Calafell d'ahir. Maria Inglada va presentar el seu treball sobre la restauració de la Destil·leria, del qual hi havia una exposició amb panels amb fotografies acompanyades de texts explicatius i poemes del mar de Miquel Martí i Pol i altres. Desprès, els Búhos van tornar a tocar la cançó de la Montserrat, però aquesta vegada la van cantar tots els assistents. Aquest programa s'emetrà per Calafell Ràdio el dijous 1 de desembre a les 21 h, es repetirà el diumenge a les 16 h i es podrà escoltar després a Ràdio a la carta a la web de l'emissora.

Per acabar, els assistents es van preparar les seves pròpies Rostes estil Gasull: pa torrat molt sucat amb oli novell i per sobre sucre i un raig de llimona. Per beure, vi negre i cava. Mentrestant, com durant tot l'acte, es passaven pel·lícules de la restauració de les dues barques protagonistes. Amb unes paraules d'agraïment per part de Josep Inglada, es va donar per acabada la presentació de les cançons.

Va ser un encontre inoblidable, amb una gran afluència de públic i un ambient càlid. Els resultats auguren un bon futur per la nostra associació, per la col.laboració entre les entitats del nostre poble i per la recuperació de la cultura marítima a Calafell..

Flickr_albumid=72157628190678737

Podeu veure més fotos de l'acte a Flickr:

i altres fotos de la restauració de la Montserrat:

Flickr_albumid=72157628164645979

 

Pla estratègic 2022-23

Pla Estrategic 2022-23

Us presentem el Pla Estratègic de l'associació orientat a fer de Calafell el referent de la vela llatina a Catalunya.

Patrocinador

ajuntament

L'Ajuntament ens dona suport en molts projectes importants, com la construcció de la Francisca, la Fira del Mar o el varador del patins.

També ens dona suport econòmic a través de les subvencions.

Patrocinador

port segur

El port ens proporciona amarratges per les barques al Moll de les Llatines i la infrastructura necessària en les Trobades de Vela Llatina.

Sense el seu suport seria impossible la nostra tasca.

El patí abans

Tenim la col·leció de fotos dels orígens del patí a Calafell.

Batejos en llatina

Durant tot l'any, im especialment ara a la primavera i estiu, sortim a navegar en vela llatina amb les nostres barques.

Apunta't!

Les nostres barques

Activitats des del 2010

Resum cronològic de totes les activitas realitzades.

L'Ecomuseu

Creiem que és molt important poder recuperar el passat mariner.