L'associacio

logo PCC

Som una entitat creada el 2010 que preten recuperar el passat mariner de Calafell, en la seva doble vassant: - mítica amb la vela llatina. - lúdica amb el patí a vela.

Més informació

El patí català

Patí Català Calafell

Tenim una flota de 29 patins, enguany ubicats al varador de l'Espineta.

Aquesta embarcació, única al món, té un passat esplendorós a Calafell que volem recuperar.

Més informació

La vela llatina

Secció de vela llatina Carlos Barral

La secció de vela llatina Carlos Barral té l'objectiu de restaurar embarcacions tradicionals i navegar a vela llatina.
Tenim 5 barques navegant i més de 5 a les drassanes, en diferents procés de restauració.

Més informació

La presència a les xarxes socials

Recopilem tot el material multimèdia i tenim presència a les xarxes socials

Quan comences a restaurar una barca de fusta tens una idea més o menys precisa de tot allò que hauràs de reparar o substituir. Però a mesura que avancen els treballs sempre apareixen elements deteriorats que no havies tingut en compte.

En el cas de la Montserrat ha passat exactament això. Inicialment pensàvem rascar la pintura, canviar la roda de proa, substituir dues o tres taules del folre de l’obra viva, duplicar tres o quatre escalemots, fer els quarters nous i posar escues per poder avarar-la a la sorra.

 

Parts del casc


Quan vam iniciar els treballs de rascat del folre de l’embarcació ens vam trobar amb set o vuit capes de pintura. Va ser un mal auguri, que anunciava que, segurament, a sota d’aquestes capes trobaríem danys que no es veien a simple vista. I els pronòstics es van confirmar. Moltes taules que donàvem com a bones al final no ho van ser. Tota aquella estopada que crèiem que existia, havia passat a millor vida, i la capa gruixuda de pintura aguantava moltes coses que, si no hagués existit, ja haurien caigut.

També pensàvem substituir la tapa de regala, el cordó, el redó i la peça dels embornals, i conservar, això sí, els escalemots. Doncs no, tampoc hem pogut conservar els escalemots, ja que han aparegut tots trencats o esberlats. Cal tenir em compte que la Montserrat té uns setanta anys.
Així doncs, sembla que la reparació se’ns allargarà un parell o tres de mesos més del que havíem previst. Malgrat això, mantenim l’objectiu de presentar-la en societat durant el proper Mercat de Mar del 2011, que normalment se celebra a Calafell durant el mes de maig.

I una altra vegada insistim que necessitem ajuda. Si us agrada el bricolatge, veniu a la seu social cada dissabte al matí o bé contacteu amb la secretaria a través de l'adreça de correu (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.). Necessitem ajuda. Ja som una colla que, a més d’esmorzar, estem aprenent a fer de calafats.

Us hi esperem.

Francesc Figuerola.

Activitats des del 2010

Resum cronològic de totes les activitas realitzades.

Les nostres barques

L'Ecomuseu

Creiem que és molt important poder recuperar el passat mariner.