Mar Lúdic

El patí a vela

Totta la informació sobre el patí a vela o patí català: què el fa diferent, la seva peculiar navegació, els seus orígens...

PatiInfo Construccio La construcció del patí català és totalment artesana i es realitza íntegrament en fusta africanes, el que dona una gran bellesa a aquesta clàssica embarcació.

Llegeix més...

Patí navegant en rumb de cenyida El patí és una embarcació única al món per la seva senzillessa i la seva navegació. La seva construcció també és totalment artesana.

Llegeix més...

PatiInfo Navega Navegar amb patí és la pura essència de la vela. Diuen que el patí no es pot manar, cal convèncer.

La característica principal és que no té orsa ni timó i és precisament l’absència d’uns elements, en principi tan imprescindibles per a la navegació, el que fa que sigui una embarcació tan singular. A més, s’aparella ràpidament en qualsevol platja, sense ajut i en pocs minuts.

Llegeix més...

El patí de vela és una evolució del patí de rems que va nèixer a les platges de la barceloneta i Badalona a principi del segle XX, al qual es va afegir un pal, una vela i l’aparell necessari per maniobrarlo. La forma i les dimensions definitives les van establir, entre 1935 i 1940, els germans Mongé del Club Natació Badalona.

Llegeix més...

El patí abans

Tenim la col·leció de fotos dels orígens del patí a Calafell.